Puhujaksi

Olen saanut käydä kymmenissä erilaisissa tapahtumissa, koulutuspäivillä, seminaareissa, yrityksissä ja oppilaitoksissa puhumassa vuodesta 2015 alkaen. Puhujana haluan tarjota voimaa antavan ja aidon lämminhenkisen hetken, jonka aikana pohditaan unelmia, luovuutta, tulevaisuutta, rohkeutta, ihmisenä olemista, yhdessä tekemistä sekä jokaisen ihmisen omia ainutlaatuisia vahvuuksia.

”Martta puhuu upeasti. Hänen viestinsä tulee suurella sydämellä, inhimillisesti ja haavoittuvuutta peittämättä. Ja kaiken tuon lisäksi sisältö on pohdittua ja perusteltua asiaa. Vilpitön suositus kaikille: pyytäkää Martta puhumaan teille!”

Tony Manninen, CEO / LudoCraft Oy

Minulla on laaja näkemys työelämästä aina lakimiehen ja viestintäjohtajan töistä luovan alan yrittäjyyteen sekä usean vuoden kokemus omien unelmien toteuttamisesta aina hurjista reppureissuista omien yritysten perustamiseen ja kirjojen kirjoittamiseen. Pyydä tarjous tämän sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella tai laita sähköpostia: martta@smallerthanthree.fi

Luentojen aiheita

1. Unelmista totta: Muuta vastoinkäymiset voimavaraksesi

Depressio &co. on suomalainen vaatebrändi, joka tahtoo lisätä tietoisuutta masennuksesta sekä poistaa mielenterveyden ongelmiin liittyvää häpeää ja yksinäisyyttä. Pukeutumalla Depressioon voit viestiä muille, että masennuksesta saa puhua ääneen ja sinä osoitat haastavien asioiden parissa kamppaileville tukesi. Depressio &co. syntyi, kun sen 30-vuotias oululainen perustaja Martta Tervonen sairastui itse masennukseen ja huomasi siihen liittyvän häpeän estävän monelta avun saantia ajoissa sekä pohti, millä tavalla olisi voinut tukea aiemmin itsemurhan tehnyttä ystäväänsä. 

Aihe on kenties synkeä, mutta Martan luennolla sitä lähestytään valoisasta kulmasta. Martta puhuu luennon aikana unelmien merkityksestä, rohkeudesta, erilaisuuden arvostamisesta sekä oman ainutlaatuisen itsen vaalimisesta. Luennon viesti on tämä: Vaikeista asioista saa ja kannattaa puhua ääneen, niistä selvitään yhdessä ja jokainen meistä on omanlaisensa merkittävä ihminen, jolla on silmiensä edessä upea mahdollisuuksien maailma.

2. Löydä sisäinen luovuutesi: Kuinka luoda tyhjästä uutta – ja miksi?

Onko luovuus hukassa? Tai onko sinulla paljon ideoita, muttet tiedä, miten saat valmista aikaan? Millainen on luova ihminen? Jokaisessa ihmisessä asuu mahtava sisäinen voima luoda uutta. Jokainen ihminen on luova.

Tällä luennolla Martta kertoo, miksi luovuus on merkityksellistä, kuinka sinä voit saada yhteyden omaan sisäiseen luovaan voimaasi ja mitkä ovat luovan ihmisen tärkeimpiä ominaisuuksia.

3. TUNNE itsesi: Olisiko teillä hetki aikaa puhua tunteista?

Kaikkiin asioihin, jotka sinulle ovat tärkeitä, liittyy jokin tunne. Mitä tärkeämpi asia, sen voimakkaampi on siihen liittyvä emootio. Tunteet ovat parhaimmillaan ihan mahtavia ja pahimmillaan ihan p*rseestä, mutta kaikkein pahinta on se, ellei tunne mitään. Silloin millään ei ole merkitystä.

Tunteet siis tuovat asioille merkityksen. Tunteet liikuttavat ihmisiä ja saavat liikettä aikaan. Tunteet voi vangita tarinoiksi. Tarinoilla muutetaan maailmaa. Saako työpaikalla puhua tunteista? Ja miksi pitäisi? Tunnetko sinä itsesi? Tällä luennolla puhutaan tunteista, tarinoista ja merkityksellisestä työstä sen mukaan, mihin sinun tilaisuudessasi tahdotaan keskittyä.

4. Helpotusta lavakammoon: Esiinny varmemmin, rohkeammin ja rennommin!

Jännitin itse esiintymistä ennen niin paljon, että välttelin kaikkia tilanteita, joissa saatoin joutua huomion keskipisteeksi. Esittäytymiskierrokset, esitelmät ja ryhmätyöt, puheen pitäminen, luentojen ja koulutusten vetäminen, joskus jopa puhelimessa puhuminen tai ruoan tilaaminen ravintolassa nosti ahdistuksen pintaan. Tärisytti, ääntä värisytti, keho meni lukkoon ja oli vaikea hengittää.

Olin lapsena rakastanut esiintymistä ja tiesin, että pelosta huolimatta minussa asui esiintymisen kipinä. Halusin kertoa tarinoita, jakaa yritykseni sanomaa ja valmentaa muita luovuuteen. Halusin seistä lavalla ja saada siellä yhteyden ihmisiin. Ryhdyin tutkimaan, miten omaa jännittyneisyyttä voi lievittää ja kehittämään varmuuttani muutamilla yksinkertaisilla harjoitteilla. Muutamassa vuodessa totaalisen lukkiutuneesta, lavakammoisesta pupujussista kehkeytyi rohkea, aito ja läsnäoleva puhuja, joka kiersi erilaisissa tapahtumissa ja yrityksissä kertomassa luovuuden, unelmien ja itsensä toteuttamisen ilosanomaa. Nykyään jännitän esiintymistä edelleen sopivasti ennen h-hetkeä, mutta nautin siitä täysin siemauksin.

Tähän luentoon / workshoppiin olen koonnut 10 erilaista mielen ja kehon työkalua oppimani pohjalta. Valmennuksen aikana opit mm. rentouttamaan itsesi ennen lavalle menoa, käyttämään ääntäsi varmemmin ja tuntemaan olosi voimakkaaksi lavalla. Valmennuksesta saattaa olla apua myös muissa tilanteissa jännittäville ja niille, jotka tahtovat kokea olonsa varmemmaksi ja vahvemmaksi ihan muuten vain, töissä ja arjessa.

5. Muu valitsemasi aihe

Heitä minulle haaste! Puhun mistä vaan, kunhan annat minulle hieman aikaa luennon valmistelemiseen. Oman tien kulkeminen, tekemisen ilo, mielen hyvinvointi, uupumus ja siitä selviytyminen, työhyvinvointi, yrittäjyys, viestintä ja vuorovaikutus ovat teemoja, joita luento voi esimerkiksi koskea.

Pyydä tarjous

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close